Blåsslaget i Falun 2011

 

 

Blåsigt värre i Folkets hus

 

FALUN Det var blåsigt värre i Folkets hus på lördagseftermiddagen. Då stötte nämligen Falu Blås och Mora Blås på varandra i en konsert, som döpts till Blåsslaget.
Trumpetaren Alexander Lindh var solist vid Falu Blås vårkonsert.  Foto: Anna Klintasp

Falu blås brukar bjuda in till en vårkonsert.

Den här gången hade man kallat det hela för Blåsslaget.

Inbjudna som "motståndare" och konsertdeltagare var Mora Blås.

- Idén till vår gemensamma konsert föddes vid musikträffen Windpower 2010 som hölls i Borlänge. Under året har planeringen tagit fart och ett beslut om att hålla en gemensam kontakt togs, säger Lars Johanson i Falu Blås.

En första gemensam repetition hölls i Mora för några veckor sedan och dessutom genomfördes ytterligare ett rep på lördagsförmiddagen.

Programmet i konserten var indelat i tre avdelningar, där Falu Blås och Mora Blås först hade varsin del. Det hela avslutades sedan med att gemensamt program.

Dagen till ära fanns också en solist med på konserten. De var trumpetaren Alexander Lindh, som tidigare studerat vid musikkonservatoriet i Falun och som nu studerar vidare i Malmö.

I Blåskampen bjöds publiken allt från finsk polska via svenska marscher till musik av Elton John.

En salig blandning som verkade gillas av publiken - ett 100-tal personer stor - som trotsat det soliga vårvädret och tagit sig till Folkets hus för att följa kampen på nära håll.